23 Μαρ 2011

Μας Αφησατε Σύξυλους -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-

Οσοι παρεβρέθησαν στη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣ ΣΕΜΦΕ την περασμένη Τρίτη 22/3/2011, έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού τα τελευταία χρόνια, ανεπανάληπτο στον τρόπο που εκφράστηκε και αφήνοντας πολλά ερωτηματικά με τον τρόπο που έλαβε τέλος, σκηνικό απείρου κάλλους.
Η διαδικασία της ΓΣ αυτής είχε αρκετές ιδιομορφίες. Για πρώτη και μοναδική φορά στην ώς τώρα πορεία της στο φετεινό ακαδημαϊκό έτος, η επί σειρά ετών πρώτη δύναμη της σχολής και υπέυθυνη αγωνιστική λαϊκή αντιϊμπεριαλιστική μικροκομματική (και σ.σ. συγγραφέα: ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ) ΠΚΣ (η αλλιώς η μετάλλαξή τους, το ΜΑΣ), επέδειξε την ίδια συμπεριφορά που εδώ και χρόνια την έχουν καταστήσει πρώτη δύναμή και στη λάσπη, και στη διαστρέβλωση και στη καταστροφολιγία. Με εμφανή τη διάθεση για παρεκτροπή από την αρχή της διαδικασίας με μπροστάρηδες όλους εκείνους που έχουν σηματοδοτήσει με τη δράση τους την έννοια ΠΚΣ στη σχολή ΕΜΦΕ από την ίδρυσή της και ύστερα, το φοιτητικό παρακλάδι του ΚΚΕ κράτησε από ειρωνική και εμπαθή έως ειβρηστική και προκλητική στάση απέναντι σε όποια παράταξη λάμβανε το λόγο για να εκθέσει τις απόψεις της. Με την ατζέντα της ΓΣ να περιστρέφεται γύρω από τον πόλεμο στη Λιβύη, θέμα που έχει προκύψει εδώ και ένα μήνα (με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ από τις 11 Μαρτίου να έχουν προχωρήσει σε σιωπηρή διαμαρτυρία για την κατάπαυση των εχθροπραξιών) αλλά τους συναδέλφους από την ΠΚΣ να μην έχουν αναφέρθεί στο γεγονός στις τελευταίες τρείς ΓΣ μετά την εξεταστική περίοδο του φεβρουαρίου, η "φοιτητική" παράταξη που πρόσκεινται στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ διαστρέβλωνε τα λεγόμενα των ομιλητών, προέβαινε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και άνανδρες επιθέσεις σε διάθεση εμφανώς μακριά από τον υγιή πολιτικό διάλογο και με ανεξίτηλα τα κατάλοιπα του μπολσεβικισμού και των σοβιέτ να διαγράφονται στο ύφος και τα λεγόμενά τους.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ, πιστή στις αρχές και τις ιδέες με βάση τις οποίες πορεύεται και πορεύτηκε τόσα χρόνια, με το έργο, τις επιτυχίες και τις πράξεις της να μιλούν για εκείνη αρνείται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική διεργασία η οποία ευτελίζει τις έννοιες του συνδικαλισμού και της πολιτικής ζύμωσης, όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη Γενικη Συνέλευση. Το έχουμε πεί πολλές φορές, θα το πούμε ξανά: Η Γενική Συνέλευση δεν είναι και δεν θα πρέπει να αποτελεί όργανο μικροπολιτικής δαστηριότητας και εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων για κανέναν. Η Γενική Συνέλευση ανήκει στους Φοιτητές. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο όχι μόνο σε αυτήν, αλλά και σε όλες τις ΓΣ στις οποίες η κατάσταση εκτροχιάζεται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ θα αποχωρεί εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και με σκοπό να διαφυλάξει την ασφάλεια όπως και τη σωματική ακεραιότητα των μελών και υποστηρικτών της. Ο τρόπος με τον οποίον επιλέγει ο καθένας από εμας να τοποθετείται σε αυτήν αλλά και ο βαθμός σεβασμού που επιδεικνύει τόσο σε ένα από τα σημαντικότερα όργανα λήψης αποφάσεων του συλλόγου μας, όσο και στους συνάδελφους-συνομιλητές από άλλες παρατάξεις, αποδεικνύουν περίτρανα και την δημοκρατικότητα που διακατέχει την αντίστοιχη φοιτητική παράταξη στην οποία εκείνος ανήκει. Σήμερα, δυστυχώς η πρώτη δύναμη της σχολής μας, μας υπέδειξε το λόγο για τον οποίον οι διεκδικήσεις μας γύρω από τα επαγγελματικά μας δικαιώματα πέφτουν συνεχώς στο κενό, γιατί η πρώτη δύναμη της σχολής επί τρία συναπτά έτη έχει εις γνώση της αφήσει το πολιτικό σκέλος με το οποίο καταπιάνεται ο σύλλογος, να κατρακυλήσει ποιοτικά, καθιστώντας τον τέλειο τόπο αναπαραγωγής μελλοντικών στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Εμείς λέμε, ΦΤΑΝΕΙ . Εσείς;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου