11 Οκτ 2010

Ανακοινωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ για την ΓΣ της 13/10/2010

Την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου και έπειτα από συγκέντρωση υπογραφών με πρωτοβουλία της ΑΡΣυ-ΕΑΑΚ, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν ουσιαστικά τον πυρήνα της δύναμης των φοιτητών, αφού πρόκειται για μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία ο φοιτητικός σύλλογος έχει τη δυνατότητα να τοποθετείται, να αποφασίζει και αναλόγως να οργανώνει τη δράση του γύρω από τα ζητήματα που τον αφορούν είτε έμμεσα (κοινωνικά ζητήματα, αγορά εργασίας, πολιτικές-οικονομικές συνθήκες κτλ.) είτε άμεσα (θέματα σχολής, υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος, ζητήματα γύρω από την παιδεία, διεκδικήσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων κτλ.). Δικαίωμα παρακολούθησης αλλά και τοποθέτησης στις Γενικές Συνελεύσεις έχουν όλοι οι φοιτητές, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους ή όχι σε φοιτητικές παρατάξεις. Αντικειμενικός στόχος της ΓΣ είναι να δοθεί βήμα σε όλους, να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, ουτωσώστε μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων να προκύψουν λύσεις στα αντίστοιχα προβλήματα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι είναι απόλυτα και μόνο αυτά θα συζητηθούν) είναι τα εξής:

· Πολυνομσχέδιο για την Παιδεία

· Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων

· Θέματα σχολής

Αν και πρόκειται για αρκετά σημαντικά θέματα, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ θεωρούμε σημαντικότερα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους φοιτητές της σχολής μας από το καιρό που αυτή ιδρύθηκε. Αν μη τι άλλο, το ζήτημα της αναγνώρισης και ένταξης των διπλωματούχων της σχολής μας στο ΤΕΕ αποτελέι για εμάς την κρισιμότερη διεκδίκηση, τη σημαντικότερη μάχη που καλείται να δώσει ο φοιτητικός μας σύλλογος από την ίδρυσή του και ύστερα. Και η μάχη αυτή πρέπει να δωθεί τώρα, που τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, το κύρος της σχολής αλλά και η πανεπιστημιακή κατάρτιση των αποφοίτων της βάλλεται από παντού. Τώρα, που πίσω από την πλάτη των φοιτητών που γνωρίζουν καλά πόσο αξίζουν τον τίτλο του μηχανικού, παίζεται το πιο βρώμικο παιχνίδι, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές (ακόμα και μέσα από τη σχολή) που θεωρούν πολυ σημαντική τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη Μέση Εκπαίδευση για να θυσιαστεί ωστε να μας αναγνωρίσουν αυτά που μας αναλογούν. Είναι αυτοί που πρίν τρία χρόνια προέβαλλαν σθεναρές ενστάσεις για την καθιέρωση του ΑΣΕΠ, προβάλλοντάς την ως «εναν απλό διαγωνισμό και όχι χειροπιαστό δικαίωμα». Είναι αυτοί που σκοπίμως εδώ και χρόνια, ενώ έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις ισορροπίες και να επηρρεάσουν ωστε οι διεκδικήσεις μας να πάνε ένα βήμα παραπέρα, επιδίδονται σε ένα ξέφρενο κυνήγι ψήφων για το κόμμα τους, αδιαφορώντας για το μέλλον τόσο των ιδίων, όσο και της σχολής.

Σε όλους αυτούς, εμείς, οι ορθά σκεπτόμενοι φοιτητές, οι ανθρωποι που καλούνται να στελεχώσουν το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, εμείς που οι ορίζοντές μας δεν φράζονται ούτε από κομματικές επιταγές αλλά ούτε απο συμφέροντα, προτάσσουμε την ανοιχτή μας σκέψη και την ορθή μας λογική για να τους αποδείξουμε οτι μπορούμε.

(Η συνέχεια την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 12.30 στο αμφ.2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου