21 Οκτ 2010

ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΚΝΙΤΗ? – ΟΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ!

Τι και άν ο φοιτητικός σύλλογος είχε αποφασίσει Γενική Συνέλευση; Τι και άν σε εκείνη τη συνέλευση αποφασίστηκε νέα Γενική Συνέλευση μια εβδομάδα μετά; Για κάποιους, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Για αυτούς, τέτοιες διαδικασίες έρχονται σε δεύτερη, πολλές φορές και τρίτη μοίρα. Όπως και να έχει, για μία ακόμα φορά η «επιτροπή προεκλογικού αγώνα» έλαμψε δια της απουσίας της.
Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το πώς θα χρησιμοποιήσει την πολιτική του επιρροή και σε ποια θέματα θα επιλέξει να εστιάσει την προσοχή του. Η Πανσπουδαστική Κίνηση «Συνεργασίας», όσο λυπηρό και άν είναι, επέλεξε να εστιάσει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου προπαγανδίζοντας τις θέσεις των υποψηφίων του ΚΚΕ. Σεβαστό ως ένα σημείο. Το να εισβάλλουν όμως με το «έτσι θέλω» σε μία γενική συνέλευση που ήταν ήδη σε εξέλιξη, να διακόπτουν τον ομιλητή και να παίρνουν πραξικοπηματικά το λόγο για να μας μεταφέρουν τα αποτελέσματα της προεκλογικής ομιλίας των υποψηφίων τους είναι θρασύτατο, είναι ανεπιτρεπτό και σε τελική ανάλυση, είναι εντελώς αθέμιτο.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, όσο συμμετείχε η επιτροπή αγώνα, κατέκρινε το γεγονός ότι κάποιοι τοποθετήθηκαν στη διαδικασία χωρίς να ζητήσουν το λόγο. Γιατί ωστόσο μια βδομάδα μετά, πάλι σε Γενική Συνέλευση έρχονται και κάνουν αυτό ακριβώς το οποίο κατέκριναν, και μάλιστα αφού προηγουμένως έχουν απαξιώσει πλήρως τόσο τη διαδικασία, όσο και το σύλλογο; Σε τί αποσκοπούσαν και γιατί τελικά απέτυχαν να διαλύσουν τη διαδικασία;
Όσο και αν τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά μιάς και απάντηση δεν πρόκειται να μας δώσει κανείς, πρέπει κάποια στιγμή η ασυδοσία που τους διακρίνει να λάβει τέλος. Οι Γενικές συνελεύσεις, τα Διοικητικά Συμβούλια, η εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης δεν ανήκουν σε κανέναν, παρά μόνο στον φοιτητικό σύλλογο. Ας τους δώσουμε να το καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου