14 Οκτ 2010

ΜΑΣ: Μαζική Αποχώρηση Σπουδαστών

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν την περασμένη Τετάρτη 14/10/2010 κατα τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου. Για μία ακόμα φορά, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στις σχολές και στα πανεπιστήμια, απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις ΑΠΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΒΑΣΗ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Κατα τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, στην οποία η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από μη τετριμμένα θέματα και συγκεκριμένα γυρω από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγωνται οι ΓΣ, μέλος της αυτοαποκαλούμενης «επιτροπής αγώνα» διέκοψε χωρίς να ζητήσει το λόγο τον ομιλητή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕΜΦΕ για να ανακοινώσει στην ομύγηρη την αποχώρηση της «επιτροπής αγώνα» από τη διαδικασία ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ. Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε η μαζική αποχώρηση από το αμφιθέατρο όλων ανεξαιρέτως των μελών του ΚΚΕ, αδιαφορώντας εν τέλει για το ποιά απόφαση θα πάρει ο σύλλογος, τι θα πούν οι ομιλητές που ακόμα δεν είχαν μιλήσει αδιαφορώντας ακόμα και για το άν η συνέλευση χάσει την απαρτία της με την αποχώρησή τους.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την συνολική παρουσία του κομματικού αυτού παρακλαδίου στη σχολή (αφίσες υποψηφίων δημαρχων, διαφήμιση κομματικών εκδηλώσεων που καμία σχέση δεν έχουν με τα φοιτητικά ζητήματα, κτλ.) βάζει σε σκέψεις όλους όσους διατηρούν κριτική στάση απέναντι στα συνδικαλιστικά τεκτενόμενα της σχολής. Όσο και άν οι κύριοι αυτοί προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό τους ρόλο μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια (δηλαδή το κυνήγι ψήφων για το κόμμα τους) επισκιάζοντας τη δράση τους αυτή με υποτειθέμενα «ανεξάρτητες επιτροπές αγώνα», το πραγματικό τους πρόσωπο πάντα βρίσκει τρόπο να βγεί στην επιφάνεια. Η απόλυτη υποταγή τους στα κομματικά τους όργανα καθώς επίσης η φανερότατη πλέον επιλογή τους να θέτουν συνεχώς σε δεύτερη μοίρα τον φοιτητικό σύλλογο, αποτυπώνονται πλήρως τόσο από τα λόγια τους, όσο και από τα έργα τους με αποκορύφωμα την άτακτη φυγή τους από την ΓΣ.


Ωστόσο το λυπηρότερο γεγονός όλων είναι οτι αυτή η κομματική οργάνωση καταφέρνει μέσα από σκληρή προπαγάνδα και ακατάπαυστη λασπολογία να εκλέγεται επί τρία συναπτά έτη πρώτη δύναμη στη σχολή μας, εκμαιεύοντας την ψήφο των φοιτητών δήθεν περί εκπροσώπησής τους, χωρίς βέβαια να έχει προτείνει τίποτα γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές της ΣΕΜΦΕ, όπως τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, ή την βελτίωση της καθημερινότητάς μας με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις. Στο δρόμο της ανευθυνότητας εμείς γυρνάμε την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου